Live sending: av The Human Aspect

Når rusen tvang deg til å bli dine foreldres vokter

Blir med på eventet som skal snakke om hvordan det å ha vokst opp i et hjem preget av rus påvirker oss, både mens vi står i det og i årevis i etterkant. Hør fra Generalsekretær i Barn av Rus Marius Sjømæling, John Harald Falk-Stenseth, Professor Egil Nygaard og THA grunnlegger Jimmy Westerheim leder samtalen. Lær hvordan de har klart å håndtere ettervirkningene og hva de mener vi som samfunn kan gjøre for å sørge for at dette ikke fortsetter å påvirke hundretusner av mennesker landet rundt.
Så mange som 50.000 - 150.000 barn og unge i Norge lever med foreldre som er avhengige av rusmidler (Tall fra Statens institutt for rusmiddelforskning - SIRUS - Rossow, Moan & Natvig, 2009). Derfor er det hundretusener av oss som bærer på en tøff historie etter å ha vokst opp i et hjem preget av rus og avhengighet.
Dette stigmatiserte tema gjør at mange av oss har skjult dette fra omverden og prøvd å undertrykke følelsene dette har ført med seg. Mange har opplevd at dette kommer tilbake menge år og årtier etterpå og sliter med å dele dette med de rundt seg.
Eventet er en del av eventserien til The Human Aspect - “Reflection nights”
16825900_1850753345182228_1659819124920332477_o